Antti Brunni
Antti Brunni, Espoon vihreiden kuntavaaliehdokas

Antti Brunni, Espoon vihreiden kuntavaaliehdokas

Tehdään Espoosta digitalouden ykkönen Euroopassa

ANTTI BRUNNI

Määrätietoista optimismia Espoon kehittämiseen

Olen 35-vuotias digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija ja taiteen maisteri. Kiinnostukseni digitaaliseen bisnekseen alkoi kun nuorena poikana opettelin rakentamaan webbisivuja, tämän polku vei minut opiskelemaan digitaalista mediaa ja myöhemmin konsultoimaan Suomen suurimpia yrityksiä ja monia kuntia eri puolella Suomea.

Vuosien saatossa olen nähnyt Suomea eri näkökulmista, asunut Lapissa, toiminut seitsemän vuotta valtuutettuna ja auttanut kymmeniä organisaatioita rakentamaan parempia palveluita ja uutta digitaalisia ratkaisuja hyödyntävää liiketoimintaa.

Nyt työskentelen digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijana Solitassa, rakennan parempaa Espoota osana vihreiden tiimiä ja toimin Espoon vihreiden varapuheenjohtajana. 

Asun perheeni kanssa rivitalossa Vanttilassa. Lapsuuteni kasvoin Oulussa ja nuoruusvuodet vietin Rovaniemellä. Vanhemmiltani olen perinyt työtä pelkäämättömän luonteenlaadun, rutkasti luovuutta, mutta myös analyyttisen tavan katsoa maailmaa. Heiltä olen oppinut yhteiskuntaa rakennetaan osallistumalla sekä sen, että eteen tulevat ongelmat ratkaistaan vain tarttumalla niihin rohkeasti. Elämänkokemuksen kautta olen oppinut kuuntelemaan toisia ja rakentamaan yhteyksiä ihmisten välille.

Lapsemme ovat 4- ja 8-vuotiaita. Heidän kauttaan avautuu kosketuspinta lapsiperheiden kannalta tärkeimpiin palveluihin - päivähoitoon ja kouluihin. Vuosien varrella on oppinut arvostamaan sitä, kun palvelut ovat kunnossa. Aina niin ei ole ollut. Keskeistä mielestäni on se, että Espoossa ei ole mennyt lain sallimiin minimeihin ryhmäkokojen ja tuntimäärien osalta, vaan on panostettu oikeisiin kohtiin.

Tänä päivänä talouden ja digitaalisuuden ymmärtäminen on välttämätöntä, kun rakennetaan toimivaa yhteiskuntaa. Ammattitaustani vuoksi  talous- ja elinkeinopolitiikka ovat lähellä sydäntäni ja seuraan niitä aktiivisesti. Näen tehtäväkseni tarjota osaamiseni käyttöön kaikkialla missä toimin.

Olen vihreä, koska haluan olla rakentamassa tasapainoista tulevaisuutta. Vihreillä on tietoon perustuva, analyyttinen ja ihmisläheinen tapa tehdä politiikkaa. Minut on vakuuttanut aidosti toimiva parhaan argumentin periaate ja avarakatseinen tapa etsiä ongelmiin ratkaisuja poliittisen kartan eri laidoilta.  Espoossa meillä ei ole varaa jumittua puolueiden bunkkereihin, vaan hakea päämäärätietoisesti järkeviä ratkaisuja käsissä oleviin vaikeisiin asioihin.